Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Keto Bowl z serem, awokado i salsą

Przepis na keto bowl

Keto Bowl nie jest tylko chwilową modą w świecie zdrowego odżywiania, ale stał się jednym z ulubionych posiłków wielu osób na diecie niskowęglowodanowej. Wyobraź sobie połączenie kremowego awokado, intensywnego smaku dojrzewającego sera i pikantnej, soczystej salsy w jednym, pożywnym naczyniu. Keto Bowl z serem, awokado i salsą dostarcza nie tylko energii na cały dzień, ale także pozwala cieszyć się bogatą paletą smaków bez obaw o nadmiar węglowodanów. Jego składniki są nie tylko smaczne, ale i pełne wartości odżywczych, które wspierają zdrowie i samopoczucie.

Keto Bowl to idealne rozwiązanie dla tych, którzy szukają prostych, ale zarazem wyjątkowych posiłków. Jego uniwersalność sprawia, że możemy go dostosować do własnych preferencji smakowych, dodając ulubione składniki czy przyprawy. Chcesz poznać sekrety przygotowania idealnego Keto Bowl z serem, awokado i salsą? Śledź dalej, aby odkryć ten pyszny i zdrowy przepis!

To z czego składać się będzie nasz keto bowl, jest oczywiście sprawą mocno indywidualną. Wszystko zależy od tego, na co aktualnie mamy ochotę, czy od tego, co mamy w lodówce. Poniżej znajduje się przepis na naszą miskę, która wypełniona jest składnikami niskowęglowodanowymi.

Ilość porcji:
2

Czas przygotowania:
15 minut

Kalorie:
600 (jedna porcja)

Składniki:

  • 1 awokado
  • 3 plastry boczku
  • 50g sera mozzarella
  • 50g sera cheddar
  • 50g sera parmezan
  • 5 pomidorków cherry
  • 1 cebula dymka
  • ½ opakowania mixu sałat
  • ¼ pęczka kolendry 
  • 100ml śmietany 18%
  • ½ miarki ketonów limonkowych
  • 1 łyżka BeKeto oleju MCT C8

Użyte w tym przepisie:

Sposób przygotowania:

  1. Awokado i sery pokrój w kostkę.
  2. Plastry boczku podsmaż na suchej patelni.
  3. Posiekane pomidory i cebulę dymkę wymieszaj z kolendrą, olejem i ketonami.
  4. Na dół miski wyłóż sałaty i resztę składników układając je w rzędach.
  5. Polej śmietaną. 

Przygotowaliśmy dla Was bardzo ciekawą propozycję, którą warta jest wypróbowania podczas diety niskowęglowodanowej i ketogenicznej. Połączenie awokado, boczku, sera cheddar, parmezanu, mozzarelli oraz zielonych warzyw, polana pysznym sosem, który składa się z ketonów o smaku świeżej limonki oraz oleju MCT C8 to połączenie, do którego na pewno powrócicie.

Przepis. Po lewej stronie miska ze śmietaną, obok ketony egzogenne o smaku świeżej limonki i ser. Na środku taca z awokado, pomidorkami i boczkiem. Po prawej stronie ser, sałata oraz olej MCT C8

Makro na jedną porcję:
Kalorie: 600
Tłuszcz: 52,8
Węglowodany: 9,6
Węglowodany netto: 7,1
Białko: 23,5

Poznaj nasze pozostałe przepisy

Cukinia zapiekana z parmezanem , Puree z kalafiora keto , Roladki wołowe , Keto tortilla , Keto makaron z cukinii z krewetkami , Keto zupa z cukinii i z awokado, Keto pizza, Keto placki z cukinii, Keto wrapy z krewetkami , Awokado z ostrym tuńczykiem , Stek keto z brokułami , Keto gofry serowe chaffle , Keto łosoś ze szpinakiem

Otrzymaj Produkt Gdy Tylko się pojawi! Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.
TWÓJ KOSZYK