Koszyk

Brak produktów w koszyku.

KETO BROWNIE Z KARMELEM

Przepis na keto brownie z karmelem

Puszyste, mocno czekoladowe keto brownie? Tak, to możliwe! Keto brownie z karmelem to deser idealny nie tylko dla osób, które są na diecie keto. Smakuje jak klasyczne ciasto uwielbiane przez wszystkich miłośników czekolady. Nasza propozycja na białkowo – tłuszczowe brownie z dodatkiem Keto kremu pekan & solony karmel i malin. Koniecznie wypróbuj ten przepis!

Składniki:

  • 1/3 szklanki erytrolu
  • 1/3 szklanki kakao
  • ½ szklanki roztopionego i lekko ostudzonego masła
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki kokosowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli 
  • 2 łyżki kremu pekan & solony karmel od #beketopl
  • kilka orzechów pekan i malin

Użyte w tym przepisie:

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzewamy piekarnik do 175 stopni.
  2. Formę (17×17) smarujemy masłem.
  3. Wszystkie składniki na brownie (oprócz kremu, malin i orzechów) miksujemy krótko do połączenia składników.
  4. Następnie wylewamy je do formy i wyrównujemy.
  5. Na wierzchu robimy kleksy z kremu pekan & solony karmel, a następnie patyczkiem tworzymy esy floresy.
  6. Na sam koniec dokładamy parę malin i orzechów pekan.
  7. Ciasto pieczemy przez 20 minut, a następnie studzimy.

Wilgotne ciasta czekoladowe to zdecydowanie słabość niejednej osoby. Tradycyjne brownie, które tak wiele z nas uwielbia to jedno z tych ciast, które powinniśmy unikać szerokim łukiem. Ale spokojnie, nic straconego! Na diecie keto i low-carb również od czasu do czasu można pozwolić sobie i przygotować pyszne  białkowo – tłuszczowe brownie z ulubionymi keto dodatkami.

Wpis powstał we współpracy z @flymetothespoon_

Dołącz do listy oczekujących Bądź jedną z pierwszych osób, która dowie się, gdy tylko produkt będzie dostępny. Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.