Gratin niskowęglowodanowy

Przepis na Gratin niskowęglowodanowy
Czy wiesz, czym jest gratin? Jest to bardzo znana technika kulinarna, którą śmiało możesz wykorzystywać stosując dietę keto lub niskowęglowodanową. Dokładniej jest to sposób zapiekania przez krótki czas w wysokiej temperaturze. Naszym głównym składnikiem jest kalafior. Dodatek pysznego sosu serowego oraz smażonego boczku sprawi, że na pewno będziesz chciał często powtarzać ten przepis.
Składniki:
- 1 kalafior
- 200ml śmietany 18%
- 1 jajko
- 250 gramów sera cheddar
- 3 plasterki boczku pokrojonego w kostkę
- Szczypta soli
- Szczypiorek
- 1 łyżka stołowa harissy
- 1 łyżka stołowa BeKeto Olej MCT 100% C8
- 1 kolagen BeKeto z niearomatyzowanym olejem MCT
Użyte w tym przepisie:
-
BestsellerNajszybciej Przyswajalne MCT
Bio Olej MCT 100% C8 1000ml
149,90 zł✔ Gwarantuje natychmiastowy zastrzyk energii ✔ Czysty i bezsmakowy ✔ Najszybciej przyswajalny olej MCT ✔ Przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej BeKeto™ Bio MCT Oil C8 jest podstawowym elementem każdej diety ketogenicznej i niskowęglowodanowej. Jeżeli kiedykolwiek zastanawiałeś się dlaczego – mamy odpowiedź:…
-
Najszybciej Przyswajalne MCT
Bio Olej MCT 100% C8 500ml
89,90 zł✔ Gwarantuje natychmiastowy zastrzyk energii ✔ Czysty i bezsmakowy ✔ Najszybciej przyswajalny olej MCT ✔ Przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej BeKeto™ Bio MCT Oil C8 jest podstawowym elementem każdej diety ketogenicznej i niskowęglowodanowej. Jeżeli kiedykolwiek zastanawiałeś się dlaczego – mamy odpowiedź:…
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 185 stopni.
- Podziel kalafiora na mniejsze kawałki i gotuj przez 5 minut w osolonej wodzie.
- Wymieszaj razem śmietanę, jajko, harissę i starty ser cheddar. Dodaj kolagen z olejem MCT.
- Na rozgrzanej patelni podsmaż boczek.
- Kalafiora ułożyć w naczyniu do zapiekanek, polać sosem, posypać boczkiem.
- W końcowej fazie pieczenia możesz dodać na wierzch więcej startego sera.
- Zapiekać przez 15-20 minut.
- Na koniec polej danie olejem MCT i posyp szczypiorkiem.
Przepis na zapiekanego kalafiora z pysznym serowym sosem i dodatkiem boczku nie jest trudny do odtworzenia. Wiele dań ketogenicznych i niskowęglowodanowych charakteryzują się tym, że możesz przygotować je szybko, a w smaku są naprawdę niesamowite. W tym przepisie ważną rolę odgrywa Olej MCT C8 oraz bezsmakowy keto kolagen. Oba produkty zapewnią stabilny i natychmiastowy zastrzyk energii i mają bardzo pozytywny wpływ na dobrą kondycję naszego organizmu.

Makro dla jednej porcji:
Kalorie: 936,7 kcal
Tłuszcz: 77,7 g
Węglowodany: 8.8 g
Węglowodany netto: 4,7 g
Białko: 49,35 g
Poznaj nasze pozostałe przepisy
Keto zupa włoska , Keto szaszłyki z kurczaka , Klasyczny keto stek , Sałatka keto jajeczna