Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Zapiekane jajka z bekonem

Przepis na zapiekane jajka z bekonem

Dieta ketogeniczna wszystkim kojarzy się z ogromną ilością mięsa i jajek, które zazwyczaj serwowane są w nudny i monotonny sposób. Ten przepis na łatwe, szybkie, a dodatkowo rozpływające się w ustach śniadanie zmieni Wasze zdanie! Zapiekane jajko w towarzystwie boczku to śniadanie, od którego będziesz chciał rozpoczynać każdy swój dzień. Dodatek awokado i ulubionego sera niesamowicie podkręca smak i dodaje kolejnych tłuszczy.

Składniki:

  • 4 plastry wędzonego boczku
  • 3 jajka
  • 1/2 awokado
  • 30 g sera mozzarella
  • Szczypta soli i pieprzu
  • 1 łyżka stołowa oleju BeKeto MCT C8 + C10

Użyte w tym przepisie:

Sposób przygotowania:

  1. Wyłóż naczynie do zapiekanek boczkiem, dociskając go do boków.
  2. Wbij jajka do środka. Dopraw solą i pieprzem.
  3. Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na około 10 minut. 
  4. Tuż przed wyciągnięciem posyp obficie serem, dając mu czas na roztopienie się.
  5. Gotowe danie polej olejem MCT i udekoruj awokado.
Na środku butelka oleju MCT C8+C10. Po prawej stronie talerz z plastrami boczku i jajko. Po lewej stronie tartka do sera, miseczka z serem, bazylia, pół awokado i trzy jajka

Składniki, które potrzebujesz do tego niskowęglowodanowego śniadania, na pewno znajdziesz w lodówce. Ser zawsze możesz zastąpić innym, który akurat jest w Twojej kuchni! Z awokado również możesz zrezygnować lub zastąpić je innym niskowęglowodanowym dodatkiem. Danie uzupełnione o Olej MCT C8+C10 na pewno zaspokoi głód na długie godziny.

Makro dla jednej porcji:

  • Kalorie: 740 kcal
  • Tłuszcz: 64,1 g
  • Węglowodany: 3,4 g
  • Węglowodany netto: 2,6 g
  • Białko: 84,3 g
Dołącz do listy oczekujących Bądź jedną z pierwszych osób, która dowie się, gdy tylko produkt będzie dostępny. Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.