Shaker w prezencie powyżej 250zł || Powyżej 400zł kultowa koszulka w prezencie
Zapiekane jajka z bekonem
Przepis na zapiekane jajka z bekonem
Dieta ketogeniczna wszystkim kojarzy się z ogromną ilością mięsa i jajek, które zazwyczaj serwowane są w nudny i monotonny sposób. Ten przepis na łatwe, szybkie, a dodatkowo rozpływające się w ustach śniadanie zmieni Wasze zdanie! Zapiekane jajko w towarzystwie boczku to śniadanie, od którego będziesz chciał rozpoczynać każdy swój dzień. Dodatek awokado i ulubionego sera niesamowicie podkręca smak i dodaje kolejnych tłuszczy.
Składniki:
- 4 plastry wędzonego boczku
- 3 jajka
- 1/2 awokado
- 30 g sera mozzarella
- Szczypta soli i pieprzu
- 1 łyżka stołowa oleju BeKeto MCT C8 + C10
Użyte w tym przepisie:
-
Olej MCT C8+C10 1000ml114,90 zł
-
Olej MCT C8+C10 500ml64,90 zł
Sposób przygotowania:
- Wyłóż naczynie do zapiekanek boczkiem, dociskając go do boków.
- Wbij jajka do środka. Dopraw solą i pieprzem.
- Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni na około 10 minut.
- Tuż przed wyciągnięciem posyp obficie serem, dając mu czas na roztopienie się.
- Gotowe danie polej olejem MCT i udekoruj awokado.
Składniki, które potrzebujesz do tego niskowęglowodanowego śniadania, na pewno znajdziesz w lodówce. Ser zawsze możesz zastąpić innym, który akurat jest w Twojej kuchni! Z awokado również możesz zrezygnować lub zastąpić je innym niskowęglowodanowym dodatkiem. Danie uzupełnione o Olej MCT C8+C10 na pewno zaspokoi głód na długie godziny.
Makro dla jednej porcji:
- Kalorie: 740 kcal
- Tłuszcz: 64,1 g
- Węglowodany: 3,4 g
- Węglowodany netto: 2,6 g
- Białko: 84,3 g