Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Roladki wołowe

Roladki wołowe – przepis

Roladki wołowe to danie, które bardzo często gości na naszych stołach. Przy wyborze mięsa wołowego pamiętać trzeba o zwróceniu uwagi na wysoką zawartość tłuszczu, na przykład w proporcjach 80/20. W połączeniu z odpowiednimi warzywami będzie to świetny niskowęglowodanowy i ketogeniczny przepis na smaczny obiad czy lunch do pracy.

Składniki:

  • 300g wołowiny w plastrach, 
  • 3 białe szparagi,
  • 50 g sera mozzarella,
  • 1 łyżka oleju kokosowego,
  • 3 liście czosnku niedźwiedziego
  • 2 łyżki sosu teriyaki
  • 2 łyżki BeKeto oleju MCT C8 + C10

Użyte w tym przepisie:

Sposób przygotowania:

  1. Plastry wołowiny nasmaruj sosem teriyaki. Odstaw na kilkanaście minut.
  2. W międzyczasie przygotuj szparagi. Oderwij zdrewniałe końcówki i ugotuj w osolonej wodzie, aż do miękkości.
  3. Zwiń w rulony wołowinę wraz ze szparagami, serem mozzarellą oraz liściem czosnku niedźwiedziego. Zabezpiecz wykałaczką.
  4. Smaż na rozgrzanym oleju kokosowym, po minucie z każdej strony.
  5. Gotowe danie polej olejem BeKeto.

Prawidłowo przyrządzone mięso wołowe dosłownie rozpływa się w ustach. Poniższy przepis na roladki jest najlepszym dowodem na to, że można to zrobić w szybki i łatwy sposób, nie mając w domu wielu składników. Dobry jakościowo ser, szparagi i odpowiednie przyprawy pozwolą na odtworzenie tego dania.

na środku talerz z wołowiną. Po lewej stronie sos sojowy, na górze masło i szparagi oraz olej MCT C8

Makro na jedną porcję:
Kalorie: 512
Tłuszcz: 24,9
Węglowodany: 11,6
Węglowodany netto: 7,4
Białko: 35,9

Dołącz do listy oczekujących Bądź jedną z pierwszych osób, która dowie się, gdy tylko produkt będzie dostępny. Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.