KETO Naleśniki na słodko i słono

Keto naleśniki to rozwiązanie idealne dla osób, które uwielbiają słodkości a muszą obcinać węgle. Nie ma chyba na świecie osoby, która nie lubiłaby naleśników. Na szczęście można je spokojnie jeść na diecie ketogenicznej. Wiele osób obawia się, że dieta bogata w tłuszcze i uboga w węglowodany pozbawiona jest słodyczy i pysznych deserów. Nic bardziej mylnego. Poniższe przepisy na keto naleśniki są najlepszym dowodem na to, że można jeść smacznie, zdrowo i przy tym zgodnie z założeniami diety keto. Naleśniki keto to jeden z najczęściej wybieranych deserów, którego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Aby nadać wyjątkowy i niepowtarzalny smak, oprócz standardowych składników dodać możesz Keto Izolat białka o smaku Naturalnej Czekolady lub Francuskiej Wanilii. Tak jak w przypadku innych produktów, jest tu wiele możliwości (wersje bez mąki, bez jajek), wystarczy wybrać swoją ulubioną wersję.
Keto naleśniki
Naleśniki mogą być jedzone na dwa sposoby – na słodko lub wytrawnie. Do naleśników wytrawnych wystarczy podsmażyć na patelni wybrane warzywa (np. szpinak, papryka, pieczarki) z dodatkiem sera i uzupełnić je farszem. W przypadku wersji słodkich może to być na przykład mieszanka serka mascarpone ze śmietanką 30% i Olejem MCT w proszku o smaku Świeżej Truskawki, a wszystko posypane niskowęglowodanowymi owocami i pokrojoną mieszanką orzechową. Wersja słodka będzie zawierać więcej węglowodanów i kalorii, więc zalecany jest umiar, natomiast wytrawna może zawierać również mięso – jedynym ograniczeniem jest lista dozwolonych składników na diecie ketogenicznej.
Ilość porcji:
4-6
Czas przygotowania:
15 minut
Kalorie:
715
Użyte w tym przepisie:
-
Najszybciej Przyswajalne MCT
Bio Olej MCT 100% C8 500ml
89,90 zł✔ Gwarantuje natychmiastowy zastrzyk energii ✔ Czysty i bezsmakowy ✔ Najszybciej przyswajalny olej MCT ✔ Przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej BeKeto™ Bio MCT Oil C8 jest podstawowym elementem każdej diety ketogenicznej i niskowęglowodanowej. Jeżeli kiedykolwiek zastanawiałeś się dlaczego – mamy odpowiedź:…
-
Idealnie Przyswajalny & Lekkostrawny
Olej MCT w proszku – Świeża Truskawka 300g
109,00 zł✔ Wspomaga organizm w produkcji ketonów ✔ Aż 7.5g zdrowego tłuszczu w jednej porcji ✔ Idealny dla początkujących ✔ Zmniejsza ogólne zmęczenie MCT to średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (Medium–Chain Tryglicerides), które gwarantują największy wzrost energii dostarczanej prosto do mózgu i ciała.…
Keto naleśniki bez mąki – przepis
Składniki:
- 3 jajka,
- 3 łyżeczki mascarpone,
- jedną miarkę Oleju MCT w proszku o smaku Świeżej Truskawki
- 30 g masła (należy je wyjąć wcześniej z lodówki, powinno być ciepłe w momencie przygotowania naleśników,
- odrobina oleju do smażenia (może być kokosowy),
- przyprawy według smaku.
Sposób przygotowania:
- Zmieszać ze sobą produkty pamiętając o tym, że masło powinno mieć temperaturę pokojową.
- Wylać ciasto na rozgrzaną patelnię z gorącym olejem.
- Smażyć po 2 minuty z każdej strony, aż do zarumienienia ciasta.
- Faszerować dowolnie, według smaku.
Keto naleśniki z mąki migdałowej – przepis
Składniki:
- 3 jajka,
- 120g mąki migdałowej,
- 30 g masła,
- odrobina oleju do smażenia (może być kokosowy).
Sposób przygotowania:
- Zmieszać ze sobą produkty pamiętając o tym, że masło powinno mieć temperaturę pokojową.
- Wylać ciasto na rozgrzaną patelnię z gorącym olejem.
- Smażyć po 2 minuty z każdej strony, aż do zarumienienia ciasta.
- Faszerować dowolnie, według smaku.
- W zależności od kubków smakowych, dobrze jest sprawdzić, czy naleśniki na mące kokosowej będą się dobrze komponować z wytrawnym farszem.
Keto naleśniki z mąki kokosowej – przepis
Składniki:
- 30 g masła,
- 60 g śmietanki,
- 4 jajka,
- 30 g mąki kokosowej,
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia (można pominąć),
- przyprawy do smaku (sól, cynamon),
- odrobina oleju do smażenia (może być kokosowy).
Sposób przygotowania:
- Zmieszać ze sobą produkty pamiętając o tym, że masło powinno mieć temperaturę pokojową. Po ubiciu odstawić na chwilę (ciasto powinno zgęstnieć).
- Wylać ciasto na rozgrzaną patelnię z gorącym olejem.
- Smażyć po 2 minuty z każdej strony, aż do zarumienienia ciasta.
- Faszerować dowolnie, według smaku.
Mąka kokosowa ma mocno wyczuwalny aromat kokosa – dlatego jest zalecana raczej do deserów na słodko. Jest to oczywiście kwestia upodobania, warto jednak najpierw sprawdzić tę kwestię w przypadku przygotowywania naleśników na słono.
Naleśniki słodkie można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wersja wytrawna zdecydowanie lepiej smakuje na ciepło, zwłaszcza jeśli zawiera mięso. Nie ma nic lepszego niż ciągnący się ser. Do obu wersji warto wykorzystać produkty BeKeto™ – Olej MCT do polania wersji na słodko, a Keto Kolageny lub Keto Izolaty Białka jako dodatek do zrobienia ciasta.
Smacznego!