Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Naleśniki na słodko i słono

Nie ma chyba na świecie osoby, która nie lubiłaby naleśników. Na szczęście można je spokojnie jeść na diecie ketogenicznej. Wiele osób obawia się, że dieta bogata w tłuszcze i uboga w węglowodany pozbawiona jest słodyczy i pysznych deserów. Nic bardziej mylnego. Poniższe przepisy na naleśniki są najlepszym dowodem na to, że można jeść smacznie, zdrowo i przy tym zgodnie z założeniami diety keto. Naleśniki ketogeniczne to jeden z najczęściej wybieranych deserów, którego przygotowanie nie zajmuje dużo czasu. Aby nadać wyjątkowy i niepowtarzalny smak, oprócz standardowych składników dodać możesz Keto Izolat białka o smaku Naturalnej Czekolady lub Francuskiej Wanilii. Tak jak w przypadku innych produktów, jest tu wiele możliwości (wersje bez mąki, bez jajek), wystarczy wybrać swoją ulubioną wersję.

Keto naleśniki

Naleśniki mogą być jedzone na dwa sposoby – na słodko lub wytrawnie. Do naleśników wytrawnych wystarczy podsmażyć na patelni wybrane warzywa (np. szpinak, papryka, pieczarki) z dodatkiem sera i uzupełnić je farszem. W przypadku wersji słodkich może to być na przykład mieszanka serka mascarpone ze śmietanką 30% i Olejem MCT w proszku o smaku Świeżej Truskawki, a wszystko posypane niskowęglowodanowymi owocami i pokrojoną mieszanką orzechową. Wersja słodka będzie zawierać więcej węglowodanów i kalorii, więc zalecany jest umiar, natomiast wytrawna może zawierać również mięso – jedynym ograniczeniem jest lista dozwolonych składników na diecie ketogenicznej.

Użyte w tym przepisie:

  • Olej MCT 100% C8 500mlCztery oleje MCT. Dwa duże i dwa małe

    Olej MCT 100% C8 500ml

    84,90 

    BeKeto™ MCT Oil C8 jest podstawowym elementem każdej diety ketogenicznej i niskowęglowodanowej. Wytwarzany w Niemczech. Do jego produkcji wykorzystujemy kokosy z ekologicznych upraw. Najwyższej jakości olej MCT C8 na całym świecie. Jeżeli kiedykolwiek zastanawiałeś się dlaczego – mamy odpowiedź: kwas…

    Dodaj do koszyka
  • Olej MCT w proszku - Świeża Truskawka 300gOlej MCT w proszku. cztery produkty, o różnych smakach. Od lewej strony smak francuska wanilia, następnie naturalna czekolada, świeża truskawka i bezsmakowy. Nad każdym miarka z wybranym smakiem.

    Olej MCT w proszku – Świeża Truskawka 300g

    109,00 

    BeKeto™ MCT Oil Powder w zależności od smaku może dostarczyć aż 7.5g zdrowego tłuszczu w jednej porcji. MCT to średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (Medium–Chain Tryglicerides), które gwarantują największy wzrost energii dostarczanej prosto do mózgu i ciała. Twój organizm wykorzystuje MCT jako…

    Dodaj do koszyka

Keto naleśniki bez mąki – przepis

Składniki:

  • 3 jajka,
  • 3 łyżeczki mascarpone,
  • jedną miarkę Oleju MCT w proszku o smaku Świeżej Truskawki
  • 30 g masła (należy je wyjąć wcześniej z lodówki, powinno być ciepłe w momencie przygotowania naleśników,
  • odrobina oleju do smażenia (może być kokosowy),
  • przyprawy według smaku.

Sposób przygotowania:

  1. Zmieszać ze sobą produkty pamiętając o tym, że masło powinno mieć temperaturę pokojową.
  2. Wylać ciasto na rozgrzaną patelnię z gorącym olejem.
  3. Smażyć po 2 minuty z każdej strony, aż do zarumienienia ciasta.
  4. Faszerować dowolnie, według smaku.

Keto naleśniki z mąki migdałowej – przepis

Składniki:

  • 3 jajka,
  • 120g mąki migdałowej,
  • 30 g masła,
  • odrobina oleju do smażenia (może być kokosowy).

Sposób przygotowania:

  1. Zmieszać ze sobą produkty pamiętając o tym, że masło powinno mieć temperaturę pokojową.
  2. Wylać ciasto na rozgrzaną patelnię z gorącym olejem.
  3. Smażyć po 2 minuty z każdej strony, aż do zarumienienia ciasta.
  4. Faszerować dowolnie, według smaku.
  5. W zależności od kubków smakowych, dobrze jest sprawdzić, czy naleśniki na mące kokosowej będą się dobrze komponować z wytrawnym farszem.

Keto naleśniki z mąki kokosowej – przepis

Składniki:

  • 30 g masła,
  • 60 g śmietanki,
  • 4 jajka,
  • 30 g mąki kokosowej,
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia (można pominąć),
  • przyprawy do smaku (sól, cynamon),
  • odrobina oleju do smażenia (może być kokosowy).

Sposób przygotowania:

  1. Zmieszać ze sobą produkty pamiętając o tym, że masło powinno mieć temperaturę pokojową. Po ubiciu odstawić na chwilę (ciasto powinno zgęstnieć).
  2. Wylać ciasto na rozgrzaną patelnię z gorącym olejem.
  3. Smażyć po 2 minuty z każdej strony, aż do zarumienienia ciasta.
  4. Faszerować dowolnie, według smaku.

Mąka kokosowa ma mocno wyczuwalny aromat kokosa – dlatego jest zalecana raczej do deserów na słodko. Jest to oczywiście kwestia upodobania, warto jednak najpierw sprawdzić tę kwestię w przypadku przygotowywania naleśników na słono.

Naleśniki słodkie można jeść zarówno na ciepło, jak i na zimno. Wersja wytrawna zdecydowanie lepiej smakuje na ciepło, zwłaszcza jeśli zawiera mięso. Nie ma nic lepszego niż ciągnący się ser. Do obu wersji warto wykorzystać produkty BeKeto™ – Olej MCT do polania wersji na słodko, a Keto Kolageny lub Keto Białka jako dodatek do zrobienia ciasta.

Smacznego!

Dołącz do listy oczekujących Bądź jedną z pierwszych osób, która dowie się, gdy tylko produkt będzie dostępny. Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.