Łosoś z kremowym szpinakiem

Składniki:
– 400 g filet z łososia
– 2 łyżki masła
– 4 plasterki cytryny
– 2 łyżki oleju MCT BeKeto™
– 200 g świeżego szpinaku
– 100 ml śmietanki 36%
– 30 g parmezanu
– Świeże gałązki rozmarynu
– Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:
1. Rozgrzej piekarnik do 220°C. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
2. Wysmaruj łososia jedną łyżką masła z każdej strony. Następnie na wierzch połóż
gałązkę świeżego rozmarynu i plasterek cytryny. Dodaj sól i pieprz do smaku.
3. Piecz 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika, polej olejem MCT BeKeto™.
4. Na dużej patelni, rozpuść masło. Dodaj świeży szpinak i gotuj do momentu aż szpinak
zmięknie i wyparuje z niego woda.
5. Dodaj śmietankę, sól i pieprz. Gotuj przez 4-5 minut. Następnie zdejmij z kuchenki i
mieszając dodaj starty parmezan.


PODANO DO STOŁU! ŁATWO, SZYBKO, PRZYJEMNIE I KETOGENICZNIE!

Makro na jedną porcję:
Kalorie: 713 kcal
Tłuszcz: 60.2 g
Węglowodany: 5.6 g
Węglowodany netto: 3.4 g
Białko: 47.6 g

Użyte w tym przepisie:

Koszyk

Brak produktów w koszyku.