Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Keto zupa z cukinii i awokado

przepis na keto zupę z cukinii i awokado

Świetnym rozwiązaniem na szybkie i proste danie podczas diety ketogenicznej będzie zupa. Pamiętać jednak trzeba, że podczas diet niskowęglowodanowych musimy unikać wszelkiego rodzaju ryżu i makaronu. Produkty te nasycone są węglowodanami i nie będą pomocne w osiągnięciu stanu ketozy. Więcej na temat składników, które powinny zostać wykluczone z Twojej diety, przeczytasz tutaj. W takim przypadku idealnie sprawdzą się zupy w postaci kremu. 

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 2 awokado
  • 3 plastry boczku
  • 50g sera cheddar
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • sól
  • 2 łyżki BeKeto kremu o smaku orzecha laskowego
  • 1 łyżka BeKeto oleju MCT C8

Użyte w tym przepisie:

Sposób przygotowania:

  1. Cukinie pokrój na mniejsze kawałki, podsmaż na łyżce masła klarowanego.
  2. Zalej 0.5l świeżej wody, dodaj soli. Zagotuj i dodaj pokrojone w kostkę awokado oraz krem BeKeto o smaku orzecha laskowego.
  3. Gotuj 5 minut. Wszystko zmiksuj.
  4. Boczek podsmaż aż będzie chrupiący.
  5. Gotowy krem polej olejem BeKeto, ułóż boczek, posyp startym serem cheddar i gotowe!

Krem z cukinii i awokado to świetny wybór nie tylko dla osób, które są na diecie ketogenicznej. Pyszna, kremowa zupa z dodatkiem chrupiącego boczku i wyśmienitego sera cheddar na pewno zaspokoi kubki smakowe i tych najbardziej wymagających.

przepis - talerz z cukiniami i plastrami boczku. Po lewej stronie ser, keto krem o smaku orzechów laskowym i awokado. Po prawej stronie awokado i olej MCT C8

Makro na jedną porcję:
Kalorie: 412,2
Tłuszcz: 38,4
Węglowodany: 9,4
Węglowodany netto: 3,6
Białko: 10,3

Dołącz do listy oczekujących Bądź jedną z pierwszych osób, która dowie się, gdy tylko produkt będzie dostępny. Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.