Shaker w prezencie powyżej 250zł || Powyżej 400zł kultowa koszulka w prezencie
Keto zupa włoska
przepis na keto zupę włoską
Poniżej znajdziecie przepis na pyszną keto zupę włoską. Koniecznie musicie jej spróbować, zwłaszcza w chłodniejsze dni. Oprócz mięsa mielonego wieprzowo-wołowego i boczku, znajdziecie w niej również warzywa, śmietanę oraz parmezan. Zupa włoska to nie tylko rozgrzewający wywar. Jest to także solidna dawka energii, a jak wiadomo jest ona niezbędna dla wszystkich.
Składniki:
- 0.5kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 4 plastry boczku
- 1 cebula
- ½ kalafiora
- 200ml śmietany 30%
- Garść jarmużu
- 50g parmezanu
- Opakowanie kiełek fasoli mung
- 2l bulionu warzywnego
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka ziół prowansalskich
- sól
- 1 miarka BeKeto oleju MCT w proszku
- 2 miarka BeKeto MCT kolagenu w proszku
Użyte w tym przepisie:
-
Keto Kolagen z olejem MCT – Bezsmakowy 300g109,00 zł
-
Olej MCT w proszku – Bezsmakowy 300g109,00 zł
Sposób przygotowania:
- Kalafior porwij na mniejsze różyczki i ugotuj w bulionie.
- Na osobnej patelni podsmaż boczek i mięso, dodaj posiekaną cebulę wraz z czosnkiem.
- Dodaj te składniki do gotującej się zupy wraz ze dwoma produktami BeKeto. Gotuj jeszcze przez 15 minut.
- Pod koniec, dodaj liście jarmużu, kiełki, zioła prowansalskie, sól.
- Zabiel zupę śmietaną i już na talerzu posyp startym parmezanem.
Zupy są smaczne, zdrowe i pożywne dlatego nie powinno ich zabraknąć w diecie ketogenicznej i niskowęglowodanowej. Pamiętaj – odpowiednio przygotowana keto zupa to niepozorne źródło wszystkich najważniejszych wartości odżywczych na diecie keto czy low-carb. Warto więc dopisać ją do swojego menu, jako stałą pozycję.
Makro na jedną porcję:
Kalorie: 395,4
Tłuszcz: 30
Węglowodany: 8,5
Węglowodany netto: 3,9
Białko: 16,7