Koszyk

Brak produktów w koszyku.

KETO TARTA

Przepis na keto tartę

Keto Tarta z pyszną masą z dodatkiem wybranego ulubionego Keto Kremu to deser, na którego skuszą się również osoby niebędące na keto. Nasz przepis możemy dodatkowo urozmaicić, dodając do ciasta lub masy ulubiony Keto Izolat Białka czy Olej MCT w proszku. Smak na pewno będzie rewelacyjny. Swoją tartę udekoruj owocami leśnymi, które śmiało możesz jeść, będąc na diecie keto czy diecie niskowęglowodanowej.

Składniki:

  • jajko
  • mąka migdałowa
  • erytrytol
  • miękkie masło
  • cynamon
  • śmietanka 30% lub 36%
  • serek mascarpone
  • śmietana
  • BeKeto Kolagen o smaku Francuskiej Wanilii
  • BeKeto Krem

Użyte w tym przepisie:

  • Erytrytol 500g

    24,90 

    No1 Keto Erytrytol – poznaj najlepszy zamiennik cukru. Występuje naturalnie w wielu owocach, m.in. w melonie. Idealny produkt w diecie ketogenicznej i niskowęglowodanowej. Erytrytol to poliol, czyli cukier alkoholowy. Jego największą zaletą jest fakt, że jest w całości wydalany przez…

    Dodaj do koszyka
  • Brak w magazynieKeto Kolagen z olejem MCT- Francuska Wanilia 300gKeto Kolagen z olejem MCT- Francuska Wanilia 300g

    Keto Kolagen z olejem MCT- Francuska Wanilia 300g

    109,00 

    Pokochaj swoją poranną kawę na nowo. Nadaj jej smak prawdziwej Francuskiej Wanilii. A może jednak wolisz shake’a proteinowo – tłuszczowego? Stworzony z ekologicznego kolagenu wołowego Typu I, Keto Kolagen od BeKeto to perfekcyjna kombinacja lekkostrawnych peptydów i trójglicerydów średniołańcuchowych (Medium-Chain…

  • Keto Krem™ Orzech Laskowy 250g

    Keto Krem™ Orzech Laskowy 250g

    36,90 

    Keto Krem™ Orzech Laskowy z olejem MCT to najwyższej jakości krem keto. Jest zarówno wegański i bezglutenowy. Tylko 2.2 gram węglowodanów i aż 11 gram zdrowego tłuszczu w jednej porcji produktu! Keto Krem™ z orzechów laskowych został wzbogacony o olej MCT, który wspiera…

    Dodaj do koszyka

Sposób przygotowania:

  1. Do jednej miski dodajemy mąkę migdałową, erytrytol, miękkie masło i jedno jajko. Następnie wszystkie te składniki miksujemy ze sobą.
  2. Gdy składniki delikatnie się połączymy, dodajemy do niej dodajemy łyżeczkę cynamonu i dalej miksujemy.
  3. Gotowe ciasto na spód tarty odkładamy na godzinę do lodówki.
  4. W tym czasie stworzymy naszą masę. Do miski dodajemy serek śmietankowy, odrobina serka mascarpone, erytrytol, kolagen o smaku Francuskiej Wanilii oraz śmietanę. 
  5. Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy lub ubijamy. Gotową masę odkładamy na bok.
  6. Po godzinie z lodówki wyciągamy nasze ciasto, rozwałkowujemy i przekładamy na silikonową formę.
  7. Ciasto delikatnie nakłuwamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 minut .
  8. Czekamy aż ciasto ostygnie, a następnie przekładamy na nie gotową masę.
  9. Na samą górę dokładamy 2-3 łyżki ulubionego keto kremu, tworzymy “esy- floresy”. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. Gotowe!

Kruche ciasto na mąki migdałowej jest naprawdę pyszne. Jeśli chcesz urozmaicić swoją tartę, dodaj do niej Keto Izolat Białka o smaku Naturalnej Czekolady. Kremy, które znajdują się na górze naszej tarty, też możesz dowolnie zmieniać i za każdym razem okrywać jej smaki na nowo.

Makro w całej tarcie:
Kalorie: 2546kcal

Dołącz do listy oczekujących Bądź jedną z pierwszych osób, która dowie się, gdy tylko produkt będzie dostępny. Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.