KETO TARTA

Przepis na keto tartę
Keto Tarta z pyszną masą z dodatkiem wybranego ulubionego Keto Kremu to deser, na którego skuszą się również osoby niebędące na keto. Nasz przepis możemy dodatkowo urozmaicić, dodając do ciasta lub masy ulubiony Keto Izolat Białka czy Olej MCT w proszku. Smak na pewno będzie rewelacyjny. Swoją tartę udekoruj owocami leśnymi, które śmiało możesz jeść, będąc na diecie keto czy diecie niskowęglowodanowej.
Ilość porcji:
6
Czas przygotowania:
2 godziny
Kalorie:
265,5 (w jednej porcji)
Składniki:
- 1 jajko
- 50 g mąki migdałowej
- 50 g erytrytol
- 50g miękkiego masła
- cynamon
- 20g śmietanki 30% lub 36%
- 100g serka mascarpone
- BeKeto Kolagen o smaku Francuskiej Wanilii
- BeKeto Krem
Użyte w tym przepisie:
-
Idealny zamiennik cukru
Bio Erytrytol 500g
24,90 zł✔ Certyfikowany Ekologiczny Produkt ✔ Nie podnosi poziomu cukru we krwi ✔ Zawartość węglowodanów netto 0g na 100g ✔ Całkowicie nieprzyswajalny przez organizm ✔ Najlepszy zamiennik cukru No1 Bio Organic Erytrytol występuje naturalnie w wielu owocach, m.in. w melonie. Idealny…
-
2.2g Węglowodanów Netto + MCT
Keto Krem™ Orzech Laskowy 250g
36,90 zł✔ Wegański i bezglutenowy ✔ Całkowicie bez dodatku cukru ✔ 44g zdrowych tłuszczów na 100 gram produktu ✔ Prosty i doskonały skład Keto Krem™ z orzechów laskowych został wzbogacony o olej MCT, który wspiera produkcję ciał ketonowych. Naturalne kakao zawiera…
-
Brak w magazynieBestsellerCzysty, Hydrolizowany Kolagen + MCT
Keto Kolagen z olejem MCT- Francuska Wanilia 300g
109,00 zł✔ Wzmacnia włosy, skórę i paznokcie ✔ Wspiera proces formowania DNA ✔ Najzdrowsze źródło białka i tłuszczu ✔ Zapewnia stabilny zastrzyk energii ✔ Niska masa cząsteczkowa = wysoka wchłanialność Pokochaj swoją poranną kawę na nowo. Nadaj jej smak prawdziwej Francuskiej…
Sposób przygotowania:
- Do jednej miski dodajemy mąkę migdałową, erytrytol, miękkie masło i jedno jajko. Następnie wszystkie te składniki miksujemy ze sobą.
- Gdy składniki delikatnie się połączymy, dodajemy do niej dodajemy łyżeczkę cynamonu i dalej miksujemy.
- Gotowe ciasto na spód tarty odkładamy na godzinę do lodówki.
- W tym czasie stworzymy naszą masę. Do miski dodajemy serek śmietankowy, odrobina serka mascarpone, erytrytol, kolagen o smaku Francuskiej Wanilii oraz śmietanę.
- Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy lub ubijamy. Gotową masę odkładamy na bok.
- Po godzinie z lodówki wyciągamy nasze ciasto, rozwałkowujemy i przekładamy na silikonową formę.
- Ciasto delikatnie nakłuwamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20-30 minut .
- Czekamy aż ciasto ostygnie, a następnie przekładamy na nie gotową masę.
- Na samą górę dokładamy 2-3 łyżki ulubionego keto kremu, tworzymy “esy- floresy”. Gotowe ciasto wkładamy na godzinę do lodówki. Gotowe!
Kruche ciasto na mąki migdałowej jest naprawdę pyszne. Jeśli chcesz urozmaicić swoją tartę, dodaj do niej Keto Izolat Białka o smaku Naturalnej Czekolady. Kremy, które znajdują się na górze naszej tarty, też możesz dowolnie zmieniać i za każdym razem okrywać jej smaki na nowo.

Makro na jedną porcję:
Kalorie: 265,5
Tłuszcz: 23,6
Węglowodany: 7,2
Węglowodany netto: 3,6
Białko: 7,7
Poznaj nasze pozostałe przepisy
Keto ciasto , Keto ciastka , Keto pierniczki , Keto tort , Keto ciasto czekoladowe , Keto biszkopt , Keto donuty , Keto brownie z karmelem , Mini serniczki z matcha , Keto shake czekoladowo-migdałowy , Lody mascarpone: truskawkowe, waniliowe, czekoladowe, kokosowe , Keto sernik limonkowy , Keto brownie muffinki , Keto ciasteczka z kawałkami czekolady , Keto lemoniada malinowa , Keto lemoniada limonkowa , Keto deser z mascarpone