Koszyk

Brak produktów w koszyku.

klasyczny Keto Stek

Przepis na keto stek

Dieta ketogeniczna jest kojarzona głównie z dużą ilością tłustego mięsa. Oczywiście mięso jest jednym z elementów diety ketogenicznej, ale nie jest to priorytet. Oprócz mięsa śmiało możesz jeść wiele innych pysznych produktów, które dostarczą odpowiednich składników odżywczych. Aby dowiedzieć się, co powinieneś jeść, a czego stanowczo unikać na diecie keto, koniecznie przeczytaj artykuł na ten temat w Akademii BeKeto, klikając tutaj.

Składniki:

  • 450 g wysokiej jakości wołowiny
  • Sól himalajska
  • 20 g Oliwia z oliwek 
  • 1 łyżka BeKeto™ MCT Oil
  • Świeżo zmielony pieprz
  • 40 g masła

Użyte w tym przepisie:

Sposób przygotowania:

  1. Dwa wysokiej jakości kawałki wołowiny dopraw solą, oliwą z oliwek oraz świeżo zmielonym pieprzem.
  2. Odstaw mięso na kilka godzin.
  3. Po 3-4 godzinach rozgrzewamy patelnię.
  4. Na gorącą patelnię dodajemy oliwę z oliwek, a następnie naszą wołowinę.
  5. W zależności od tego, jaki stopień wysmażenia chcesz osiągnąć, tak długo smaż mięso.
  6. Gotową wołowinę ściągamy z patelni i dajemy jej 2-3 minuty na odpoczynek.
  7. Następnie delikatnie polewamy olejem MCT, dodajemy masło i doprawiamy solą i pieprzem.

Ważnym elementem w diecie ketogenicznej jest wybór wysokojakościowych produktów. Im krótsza etykieta, tym lepiej. Mięso w każdym przypadku powinno być jak najmniej przetworzone, najlepiej kupuj je w sprawdzonym miejscach. Warto również pamiętać, że zbyt duża ilość mięsa może oznaczać zbyt dużą ilość białka, dlatego śledzenie dziennych makroskładników jest tak ważne.

PODANO DO STOŁU. ORIENTALNIE, EGZOTYCZNIE I KETOGENICZNIE.


Makro na jedną porcję:
Kalorie: 609,5 kcal
Tłuszcz: 36,8 g
Węglowodany: 10,8 g
Węglowodany netto: 4 g
Białko: 46,9 g

Poznaj nasze pozostałe przepisy

Keto zupa włoska , Keto szaszłyki z kurczaka , Gratin niskowęglowodanowy , Sałatka keto jajeczna

Otrzymaj Produkt Gdy Tylko się pojawi! Przewidywany czas dostawy do magazynu: 3 dni robocze. Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.