Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Keto placki z cukinii

Przepis na keto placki z cukinii

Tęsknisz za plackami ziemniaczanymi? Jeśli tak, to koniecznie musisz spróbować tych pysznych keto placków z cukinii. Smakują tak samo dobrze, a może nawet i lepiej od tradycyjnych placków ziemniaczanych, które będąc na diecie keto, niestety muszą odjeść w zapomnienie.

Składniki:

  • 1 średnia cukinia
  • 1/4 kopru włoskiego
  • 1 jajko
  • 50 g mąki migdałowej
  • szczypta soli
  • 50 g tartej mozzarelli
  • olej kokosowy
  • Tajska bazylia
  • 1 miarka oleju MCT w proszku bez dodatków smakowych

Użyte w tym przepisie:

Sposób przygotowania:

  1. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, odcisnąć wodę.
  2. Koper włoski pokroić na mniejsze kawałki, dodać jajko, mąkę, mozzarellę i sól.
  3. Dodać olej MCT w proszku. Wymieszać.
  4. Smażyć naleśniki na rozgrzanym oleju kokosowym, aż nabiorą złotego koloru.
  5. Udekorować bazylią.

Przepis na keto placki z cukinii jest bardzo łatwy do odtworzenia. Dzięki tartej mozarelli, która rozpuści się podczas smażenia, placki będą jeszcze smaczniejsze. Jeśli nie jesteś fanem tajskiej bazylii czy kopru włoskiego, śmiało możesz zastąpić te składniki. Pamiętaj, że przyprawy zawsze możesz dostosować do własnego gustu.

Po lewej stronie na talerzu cukinie i jajko. Na środku olej MCT w proszku bezsmakowy. Na górze koper włoski, mąka migdałowa oraz ser.

Makro dla jednej porcji:
Kalorie: 667,1kcal
Tłuszcz: 48g
Węglowodany: 12,6g
Węglowodany netto: 4.1g
Białko: 44.2g

Dołącz do listy oczekujących Bądź jedną z pierwszych osób, która dowie się, gdy tylko produkt będzie dostępny. Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.