Keto placki kalafiorowe z pstrągiem

Placki z nowym obliczem! Przedstawiamy placki z cukinii na keto – kruche, pełne smaku i aromatu. Wykorzystując mąkę migdałową i dodatek tahini, uzyskujesz nie tylko niskowęglowodanowy przysmak, ale też głębię smaku, którą uwielbiają wszyscy miłośnicy zdrowego jedzenia. Wzbogacone o delikatny parmezan i chrupiące płatki migdałów, stają się kruchą przekąską idealną na każdą okazję. Na wierzchu delikatny, kremowy skyr dodaje świeżości i idealnie komponuje się z bazyliają tajską. Przygotuj się na prawdziwe święto smaków, które zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia!
Ilość porcji:
3
Czas przygotowania:
35 minut
Kalorie:
500
Makro na jedną porcję:
Kalorie: 500 kcal
Tłuszcz: 35,2 g
Węglowodany: 16,1 g
Węglowodany netto: 11 g
Białko: 27,4 g
Użyte w tym przepisie:
-
BIO Olej MCT w proszku – Bezsmakowy 300g109,00 zł
Keto placki kalafiorowe – przepis
Składniki:
- ½ kalafiora
- ½ szklanki tartego parmezanu
- 1 jajko
- 2-3 łyżki mąki migdałowej
- 2 łyżki płatków migdałów
- Kilka gałązek kopru
- 2 łyżki kawioru
- ½ wędzonego pstrąga
- 1 łyżka MCT Oil Powder BeKeto
- Sól
- Olej
Sposób przygotowania:
- Kalafiora zetrzyj na tarce na drobnych oczkach.
- Dodaj do niego parmezan, mąkę oraz jajko.
- Płatki migdałów zgnieć w dłoni i skrusz. Dodaj do masy.
- Koper posiekaj drobno, wrzuć do reszty składników. Dodaj MCT Oil Powder BeKeto i posól odrobinę.
- Placki smaż na rozgrzanym oleju. Gotowe danie udekoruj kawałkami pstrąga oraz kawiorem.

Smacznego!
Poznaj nasze pozostałe keto przepisy!