Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Keto pierogi z kaczką i cukinią

Keto pierogi? Tak, to możliwe! Wyobraź sobie klasyczne pierogi, ale w wersji odchudzonej z węglowodanów i pełne smaku. Te keto pierogi łączą w sobie bogactwo smaku kaczki, delikatność bakłażana i egzotykę tahini, co tworzy wyjątkowy, niespodziewany duet. Klasyczne ciasto pierogowe zostało zastąpione mąką migdałową, dodając jednocześnie delikatny, orzechowy posmak. Spróbuj przepisu na keto pierogi, które zrewolucjonizują Twój spojrzenie na tradycyjne dania kuchni polskiej!

Ilość porcji:
4

Czas przygotowania:
45 minut

Kalorie:
525

Makro na jedną porcję:
Kalorie: 525 kcal
Tłuszcz: 38,5 g
Węglowodany: 15,4 g
Węglowodany netto: 6 g
Białko: 24 g

Użyte w tym przepisie:


Keto pierogi z kaczką i cukinią – przepis

Składniki:

  • 2 ćwiartki kaczki
  • ½ cukinii
  • 1 garść pestek słonecznika
  • 1 łyżka kuminu
  • 200g mąki migdałowej
  • 2 jajka
  • 2 łyżeczki gumy guar
  • Kilka gałązek tymianku
  • Sól
  • 1 łyżka Fat Expert BeKeto

Sposób przygotowania:

  1. Kaczkę posól i umieść w rękawie do pieczenia. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 1,5 godziny.
  2. Ostudź. Zdejmij skórę i poszarp mięso na drobne kawałki, dodaj cukinię pokrojoną w kostkę oraz słonecznik. Dodaj posiekany tymianek, Fat Expert BeKeto. Farsz gotowy.
  3. Czas na ciasto do pierogów. Mąkę wymieszaj z gumą guar, dodaj jajka.
  4. Zagnieć ciasto, rozwałkuj i wytnij z niego kółka.
  5. Nadziewaj je farszem, zaklej i ugotuj w osolonej wodzie.
keto pierogi

Smacznego!

Poznaj nasze pozostałe keto przepisy!

Otrzymaj Produkt Gdy Tylko się pojawi! Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.
TWÓJ KOSZYK