Koszyk

Brak produktów w koszyku.

KETO PANCakes z truskawkami

przepis na keto pancakes

Każdy z nas kocha naleśniki! Niektórzy wybierają te klasyczne, które pasują zarówno do farszu słodkiego jak i bardziej wytrawnego, zobacz przepis. Są również fani tych typowo amerykańskich – małych, słodkich i puszystych. Klasycznie podawane są z syropem klonowym i małą kostką masła na górze. Naszych klasycznym dodatkiem stał się olej MCT w proszku o smaku Świeżej Truskawki. Jeśli tak jak my kochasz truskawki, to koniecznie sprawdź ten przepis.

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łyżka serka śmietankowego
  • 1 łyżka MCT w proszku o smaku truskawkowym
  • ¼ szklanki mleka roślinnego
  • 2/3 szklanki zmielonych migdałów
  • 3 płaskie łyżki mąki kokosowej
  • 2 łyżezki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka erytrytolu
  • 3 truskawki
  • • ½ kostki ciemnej czekolady
  • kilka truskawek

Użyte w tym przepisie:

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki placuszków (oprócz truskawek i czekolady) mieszamy łyżką i odstawiamy na 5 minut.
  2. Rozgrzewamy nieprzywierająca patelnię.
  3. Do ciasta dodajemy pokrojone drobno truskawki i smażymy pankejki – po około 4 minuty z każdej strony.
  4. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, polewamy nią pancakes, dekorujemy truskawkami.
  5. Smacznego!

Pancakes bez węglowodanów, które są puszyste, pulchne i absolutnie przepyszne to idealny sposób na rozpoczęcie każdego poranka. Przygotujesz je zaledwie w 20 minut, a słodycz pozostanie z Tobą do końca dnia. W naszym przepisie stawiamy na truskawki i czekoladę, ale kompozycje mogą być przeróżne. Połączenie keto czekolady z malinami i oleju MCT o smaku francuskiej wanilii na pewno skradnie serce niejednej osoby.

Wpis powstał we współpracy z @flymetothespoon_

Dołącz do listy oczekujących Bądź jedną z pierwszych osób, która dowie się, gdy tylko produkt będzie dostępny. Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.