Keto łosoś ze szpinakiem

Przepis na Keto łososia ze szpinakiem
Ryby to obowiązkowy produkt na diecie ketogenicznej czy niskowęglowodanowej. Są one doskonałym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych (omega-3), wysokiej jakości białka i witaminy D. Ich dodatkowym atutem jest to, że można je przygotować szybko i nawet z małą ilością dodatków smakują znakomicie.
Ilość porcji:
1
Czas przygotowania:
35 minut
Kalorie:
713
Składniki:
- 400 g filet z łososia
- 2 łyżki masła
- 4 plasterki cytryny
- 2 łyżki oleju MCT BeKeto™
- 200 g świeżego szpinaku
- 100 ml śmietanki 36%
- 30 g parmezanu
- Świeże gałązki rozmarynu
- Sól i pieprz do smaku
Użyte w tym przepisie:
-
Najszybciej Przyswajalne MCT
Bio Olej MCT 100% C8 500ml
89,90 zł✔ Gwarantuje natychmiastowy zastrzyk energii ✔ Czysty i bezsmakowy ✔ Najszybciej przyswajalny olej MCT ✔ Przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej BeKeto™ Bio MCT Oil C8 jest podstawowym elementem każdej diety ketogenicznej i niskowęglowodanowej. Jeżeli kiedykolwiek zastanawiałeś się dlaczego – mamy odpowiedź:…
-
Właściwości przeciwzapalne
Olej MCT C8+C10 500ml
67,90 zł✔ Gwarantuje natychmiastowy zastrzyk energii ✔ Wspiera procesy poznawcze mózgu ✔ Ogranicza apetyt i daje uczucie sytości ✔ Wspomaga zwiększoną wydajność ćwiczeń BeKeto™ MCT Oil C8 + C10 jest dynamiczną mieszanką wysokiej jakości średniołańcuchowych tłuszczów (Medium-Chain Triglycerides) wspomagających produkcję ciał…
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 220°C. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
- Wysmaruj łososia jedną łyżką masła z każdej strony. Następnie na wierzch połóż gałązkę świeżego rozmarynu i plasterek cytryny. Dodaj sól i pieprz do smaku.
- Piecz 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika, polej olejem MCT BeKeto™.
- Na dużej patelni, rozpuść masło. Dodaj świeży szpinak i gotuj do momentu aż szpinak zmięknie i wyparuje z niego woda.
- Dodaj śmietankę, sól i pieprz. Gotuj przez 4-5 minut. Następnie zdejmij z kuchenki i mieszając dodaj starty parmezan.
Przepis na łososia ze szpinakiem to gwarancja smacznego keto lunchu lub romantycznej kolacji we dwoje. Szpinak to świetny niskowęglowodanowy dodatek, o który śmiało możesz uzupełniać swoje keto dania. W połączeniu ze śmietanką i parmezanem tworzy pyszny sos, który pasuje do niejednej ryby.

PODANO DO STOŁU! ŁATWO, SZYBKO, PRZYJEMNIE I KETOGENICZNIE!
Makro na jedną porcję:
Kalorie: 713 kcal
Tłuszcz: 60.2 g
Węglowodany: 5.6 g
Węglowodany netto: 3.4 g
Białko: 47.6 g
Poznaj nasze pozostałe przepisy
Cukinia zapiekana z parmezanem , Bowl z serem, awokado i salsą , Roladki wołowe , Keto tortilla , Keto makaron z cukinii z krewetkami , Keto zupa z cukinii i z awokado, Keto pizza, Keto placki z cukinii, Keto wrapy z krewetkami , Awokado z ostrym tuńczykiem , Stek keto z brokułami , Keto gofry serowe chaffle , Puree z kalafiora keto