Shaker w prezencie powyżej 250zł || Powyżej 400zł kultowa koszulka w prezencie
Keto łosoś ze szpinakiem
Przepis na Keto łososia ze szpinakiem
Ryby to obowiązkowy produkt na diecie ketogenicznej czy niskowęglowodanowej. Są one doskonałym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych (omega-3), wysokiej jakości białka i witaminy D. Ich dodatkowym atutem jest to, że można je przygotować szybko i nawet z małą ilością dodatków smakują znakomicie.
Składniki:
- 400 g filet z łososia
- 2 łyżki masła
- 4 plasterki cytryny
- 2 łyżki oleju MCT BeKeto™
- 200 g świeżego szpinaku
- 100 ml śmietanki 36%
- 30 g parmezanu
- Świeże gałązki rozmarynu
- Sól i pieprz do smaku
Użyte w tym przepisie:
-
Olej MCT C8+C10 500ml64,90 zł
-
Olej MCT 100% C8 500ml84,90 zł
Sposób przygotowania:
- Rozgrzej piekarnik do 220°C. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
- Wysmaruj łososia jedną łyżką masła z każdej strony. Następnie na wierzch połóż gałązkę świeżego rozmarynu i plasterek cytryny. Dodaj sól i pieprz do smaku.
- Piecz 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika, polej olejem MCT BeKeto™.
- Na dużej patelni, rozpuść masło. Dodaj świeży szpinak i gotuj do momentu aż szpinak zmięknie i wyparuje z niego woda.
- Dodaj śmietankę, sól i pieprz. Gotuj przez 4-5 minut. Następnie zdejmij z kuchenki i mieszając dodaj starty parmezan.
Przepis na łososia ze szpinakiem to gwarancja smacznego keto lunchu lub romantycznej kolacji we dwoje. Szpinak to świetny niskowęglowodanowy dodatek, o który śmiało możesz uzupełniać swoje keto dania. W połączeniu ze śmietanką i parmezanem tworzy pyszny sos, który pasuje do niejednej ryby.
PODANO DO STOŁU! ŁATWO, SZYBKO, PRZYJEMNIE I KETOGENICZNIE!
Makro na jedną porcję:
Kalorie: 713 kcal
Tłuszcz: 60.2 g
Węglowodany: 5.6 g
Węglowodany netto: 3.4 g
Białko: 47.6 g