Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Keto łosoś ze szpinakiem

Przepis na Keto łososia ze szpinakiem

Ryby to obowiązkowy produkt na diecie ketogenicznej czy niskowęglowodanowej. Są one doskonałym źródłem niezbędnych kwasów tłuszczowych (omega-3), wysokiej jakości białka i witaminy D. Ich dodatkowym atutem jest to, że można je przygotować szybko i nawet z małą ilością dodatków smakują znakomicie.

Ilość porcji:
1

Czas przygotowania:
35 minut

Kalorie:
713

Składniki:

  • 400 g filet z łososia
  • 2 łyżki masła
  • 4 plasterki cytryny
  • 2 łyżki oleju MCT BeKeto™
  • 200 g świeżego szpinaku
  • 100 ml śmietanki 36%
  • 30 g parmezanu
  • Świeże gałązki rozmarynu
  • Sól i pieprz do smaku

Użyte w tym przepisie:

  • Cztery oleje MCT. Dwa duże i dwa małe
    Najszybciej Przyswajalne MCT

    Bio Olej MCT 100% C8 500ml

    89,90 

    ✔ Gwarantuje natychmiastowy zastrzyk energii ✔ Czysty i bezsmakowy ✔ Najszybciej przyswajalny olej MCT ✔ Przyspiesza spalanie tkanki tłuszczowej BeKeto™ Bio MCT Oil C8 jest podstawowym elementem każdej diety ketogenicznej i niskowęglowodanowej. Jeżeli kiedykolwiek zastanawiałeś się dlaczego – mamy odpowiedź:…

    Dodaj do koszyka
  • Olej MCT C8+C10 500ml
    Właściwości przeciwzapalne

    Olej MCT C8+C10 500ml

    67,90 

    ✔ Gwarantuje natychmiastowy zastrzyk energii ✔ Wspiera procesy poznawcze mózgu ✔ Ogranicza apetyt i daje uczucie sytości ✔ Wspomaga zwiększoną wydajność ćwiczeń BeKeto™ MCT Oil C8 + C10 jest dynamiczną mieszanką wysokiej jakości średniołańcuchowych tłuszczów (Medium-Chain Triglycerides) wspomagających produkcję ciał…

    Dodaj do koszyka

Sposób przygotowania:

  1. Rozgrzej piekarnik do 220°C. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.
  2. Wysmaruj łososia jedną łyżką masła z każdej strony. Następnie na wierzch połóż gałązkę świeżego rozmarynu i plasterek cytryny. Dodaj sól i pieprz do smaku.
  3. Piecz 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika, polej olejem MCT BeKeto™.
  4. Na dużej patelni, rozpuść masło. Dodaj świeży szpinak i gotuj do momentu aż szpinak zmięknie i wyparuje z niego woda.
  5. Dodaj śmietankę, sól i pieprz. Gotuj przez 4-5 minut. Następnie zdejmij z kuchenki i mieszając dodaj starty parmezan.

Przepis na łososia ze szpinakiem to gwarancja smacznego keto lunchu lub romantycznej kolacji we dwoje. Szpinak to świetny niskowęglowodanowy dodatek, o który śmiało możesz uzupełniać swoje keto dania. W połączeniu ze śmietanką i parmezanem tworzy pyszny sos, który pasuje do niejednej ryby.

Na czarnym stole leży drewniana deska. Na desce dwa kawałki łososia, ser i tymianek. W tle dwie miseczki, cytryna i dwa oleje MCT - Olej MCT C8 i olej MCT C8+C10

PODANO DO STOŁU! ŁATWO, SZYBKO, PRZYJEMNIE I KETOGENICZNIE!

Makro na jedną porcję:
Kalorie: 713 kcal
Tłuszcz: 60.2 g
Węglowodany: 5.6 g
Węglowodany netto: 3.4 g
Białko: 47.6 g

Poznaj nasze pozostałe przepisy

Cukinia zapiekana z parmezanem , Bowl z serem, awokado i salsą , Roladki wołowe , Keto tortilla , Keto makaron z cukinii z krewetkami , Keto zupa z cukinii i z awokado, Keto pizza, Keto placki z cukinii, Keto wrapy z krewetkami , Awokado z ostrym tuńczykiem , Stek keto z brokułami , Keto gofry serowe chaffle , Puree z kalafiora keto

Otrzymaj Produkt Gdy Tylko się pojawi! Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.
TWÓJ KOSZYK