Koszyk

Brak produktów w koszyku.

Keto gofry serowe “chaffle”

Przepis na keto gofry serowe “Chaffle”

Kiedy myślimy o gofrach, nasze myśli nierzadko błądzą w kierunku słodkich, złocistych przysmaków, udekorowanych owocami, syropem klonowym czy nawet bitą śmietaną. Gofry stały się symbolem leniwych weekendowych poranków, pikników w parku czy rodzinnych świąt. Ale dla wielu z nas, którzy starają się trzymać diety niskowęglowodanowej, takie tradycyjne wersje gofrów mogą wydawać się poza zasięgiem. Nie jest to jednak koniec świata dla miłośników tego przysmaku! Współczesne trendy kulinarne zainspirowały kreatywnych kucharzy do stworzenia zdrowszych wariantów naszych ulubionych potraw, a jednym z nich są keto gofry serowe. Łącząc satysfakcjonujący smak i teksturę sera z chrupkością tradycyjnych gofrów, te niskowęglowodanowe cuda stanowią doskonałą alternatywę dla klasycznych receptur.

Keto Gofry serowe nie są tylko odpowiedzią na potrzeby osób na diecie keto, ale także prawdziwą ucztą dla każdego smakosza. Ich bogaty serowy smak łączy się z delikatnym chrupaniem, tworząc niezapomniane doświadczenie kulinarne. A co najważniejsze, są one stosunkowo proste w przygotowaniu!

Jeśli jesteś gotów na kulinarną przygodę, która pozwoli Ci ponownie zakochać się w gofrach bez obaw o węglowodany, ten przepis jest dla Ciebie. Przygotuj się na świeże spojrzenie na klasykę i odkryj sekrety przygotowania idealnych keto gofrów serowych. Zacznijmy!

Wolisz gofry na słodko? To nie problem! Wystarczy, że 100 g mozzarelli zamienisz na 2 miarki Oleju MCT w proszku o smaku naturalnej czekolady. Jako dodatki użyć możesz Keto Kremu o smaku orzechów laskowych oraz ulubionych niskowęglowodanowych owoców.

Ilość porcji:
1

Czas przygotowania:
20 minut

Kalorie:
959

Składniki:

  • 100 g mozzarelli
  • 1 jajko
  • 1 miarka BeKeto™ MCT Oil Powder
  • 2 łyżki mąki migdałowej
  • 1 łyżeczka masła
  • ½ awokado
  • 100 g boczku
  • 2-3 pomidorki koktajlowe
  • Sól i pieprz do smaku

Użyte w tym przepisie:

Sposób przygotowania:

  1. Zetrzyj ser mozzarella na tarce o grubych oczkach.
  2. W misce, wymieszaj razem mozzarellę, jajko, mąkę migdałową i jedną miarkę BeKeto™ MCT Oil Powder. Dopraw solą i pieprzem wg. uznania.
  3. Nagrzej gofrownicę i posmaruj ją masłem. Wlej masę serową i piecz do osiągnięcia złotego koloru przez około 5-6 minut.
  4. Delikatnie wyjmij gofry serowe na talerz.
  5. Podawaj z awokado, boczkiem i pomidorkami koktajlowymi.

Przepis na te pyszne keto gofry serowe jest naprawdę szybki i prosty. Wystarczy połączyć ze sobą wszystkie składniki, nagrzać gofrownicę i czekać, aż keto gofry będą gotowe! Przepis ten sprawdzi się zarówno na keto lunch, ale i keto kolację.

Czarny stół. Na stole deska z boczkiem i serem. Przed miseczka z przyprawami, trzy jajka i pomidorki koktajlowe. Obok awokado i olej MCT C8+C10

KETO GOFRY? ALE NOWOŚĆ. I TO PYSZNA!


Makro na jedną porcję:
Kalorie: 959 kcal
Tłuszcz: 85.5 g
Węglowodany: 15.1 g
Węglowodany netto: 6 g
Białko: 34 g

Poznaj nasze pozostałe przepisy

Cukinia zapiekana z parmezanem , Bowl z serem, awokado i salsą , Roladki wołowe , Keto tortilla , Keto makaron z cukinii z krewetkami , Keto zupa z cukinii i z awokado, Keto pizza, Keto placki z cukinii, Keto wrapy z krewetkami , Awokado z ostrym tuńczykiem , Stek keto z brokułami , Puree z kalafiora keto , Keto łosoś ze szpinakiem

Otrzymaj Produkt Gdy Tylko się pojawi! Zostaw adres e-mail poniżej i bądź na bieżąco.
TWÓJ KOSZYK