Keto Cukinia zapiekana z parmezanem

Przepis na keto cukinie zapiekaną z parmezanem
Cukinia to jedno z najpopularniejszych warzyw na dietach niskowęglowodanowych, w tym oczywiście na diecie ketogenicznej ze względu na niską zawartość węglowodanów. Świetnie sprawdza się w daniach wytrawnych, ale również znajdzie zastosowanie w wielu słodkich przepisach.
Ilość porcji:
2
Czas przygotowania:
15 minut
Kalorie:
336,5
Składniki:
- 2 cukinie
- 100g parmezanu
- Pomidory krojone w puszce
- 50ml śmietany 18%
- ¼ pęczka szczypiorku lub ulubionych ziół
- ¼ pęczka oregano
- ½ łyżeczki kolorowego pieprzu
- sól
- 1 miarka oleju MCT w proszku
- 1 miarka kolagenu MCT w proszku
Użyte w tym przepisie:
-
Idealnie Przyswajalny & Lekkostrawny
BIO Olej MCT w proszku – Bezsmakowy 300g
109,00 zł✔ Wspomaga organizm w produkcji ketonów ✔ Aż 7.1g zdrowego tłuszczu w jednej porcji ✔ Idealny dla początkujących ✔ Zmniejsza ogólne zmęczenie MCT to średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe (Medium–Chain Tryglicerides), które gwarantują największy wzrost energii dostarczanej prosto do mózgu i ciała.…
-
Czysty, Hydrolizowany Kolagen + MCT
Keto Kolagen z olejem MCT – Bezsmakowy 300g
109,00 zł✔ Wzmacnia włosy, skórę i paznokcie ✔ Wspiera proces formowania DNA ✔ Najzdrowsze źródło białka i tłuszczu ✔ Zapewnia stabilny zastrzyk energii ✔ Niska masa cząsteczkowa = wysoka wchłanialność Keto Kolagen z Olejem MCT stworzony z ekologicznego kolagenu wołowego typu…
Sposób przygotowania:
- Cukinie pokrój w krążki. Posyp je solą, pieprzem i przykryj startym parmezanem.
- Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 10-15 minut.
- Pomidory zagotuj, do momentu aż woda odparuje. Dodaj śmietanę, posiekane oregano oraz produkty BeKeto.
- Wylej sos na półmisek, ułóż cukinie.
- Gotowe danie, udekoruj ziołami lub szczypiorkiem.
Przepis na keto cukinie zapiekaną z parmezanem jest niezwykle prosty i szybki. Wystarczy, że cukinie pokroisz w krążki, przyprawisz, a następnie posypiesz wybranym serem. Tak przygotowana sprawdzi się idealnie jako dodatek do różnego rodzaju mięsa czy ryby. W zaprezentowanym przez nas przepisie podana jest z sosem pomidorowo-śmietanowym.

Makro na jedną porcję:
Kalorie: 336,5
Tłuszcz: 19,3
Węglowodany: 20,8
Węglowodany netto: 7,4
Białko: 21
Poznaj nasze pozostałe przepisy
Puree z kalafiora keto , Bowl z serem, awokado i salsą , Roladki wołowe , Keto tortilla , Keto makaron z cukinii z krewetkami , Keto zupa z cukinii i z awokado, Keto pizza, Keto placki z cukinii, Keto wrapy z krewetkami , Awokado z ostrym tuńczykiem , Stek keto z brokułami , Keto gofry serowe chaffle , Keto łosoś ze szpinakiem